STAVANGER DAG1.

1 DecIgår var dagen kommen, när vi korsade gränsen! (säger jag med vänstra näven upp mot skyn och en självsäker pose) Väskorna var packade och förstod verkligen INTE hur allt skulle få plats… tungt som fan och ett litet bagageutrymme… men det gick tillslut och kan säga att jag och Sofie inte satt så jätte bekvämt, men vi satt nära

Det här var väldigt roligt när vi såg de, dock inte lika kul nu när jag läste det…

Fick ett jätte vackert halsband av Sofie på Arlanda, kommer alltid ha det runt halsen.

Fin väder i Stavanger….

Trevlig tidning som delades ut på planet

Dog hungerdöden innan detta hamnade i magen igår kväll. Får väl lyxa till det dom första dagarna! Sen tar pengarna slut…

Första intrycket av lägenheten, Stavanger, rumskompisarna har varit väldigt bra. Staden är jätte mysig (måste ta kort), lägenheten är liten men lagom, fräsch. Imorgon ska jag och Henke på arbetsintervju på en Shell mack här i stan. Tydligen pratar chefen väääldigt mycket norska. Man kan tänka att dialekten här i Stavanger är som skånska i Sverige. Många norskar förstår själv inte på folk i Stavanger. Men de ska nog gå!

Annars har vi inte lyft många fingrar idag, klev upp lite försent, fixade kontaktkort och lite korkar. Det är ganska krångligt med allt man ska fixa här. För att få ett norskt-personnummer måste du ha ett skattekort, och för att få ett skattekort måste du ha ett anställningsbevis, alltså ett jobb. Men om man börjar jobba utan skattekort drar dom 50% skatt. OCH om du ska ha en kontantkort i mobilen måste du registrera ett personnummer, något som vi INTE har än… där försvann hela delen med kontantkort i mobilen typ.. Så vi för börja med denna karusell efter vi skaffat jobb.

 

Vi satt igår kväll och pratade om att vissa svenska ord betyder heelt andra saker här i Norge. Henke betyder tydligen ”bitch”, eller ”hora”.. tror de va Henke iallafall.. så Henke heter Henrik nu.. Bärs är ”bajs”.. ska skrika ”bira bira BÄRS BÄRS BÄRS” nästa utgång…. eller? Är ju roligt även om de betyder bajs.

Annat roligt är ju att hyran är betald, där försvann alla pengar, mer eller mindre.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: